Er zijn meerdere vormen van zakelijke financiering die interessant kunnen zijn voor jouw situatie. Voordat je een vorm van zakelijke financiering aanvraagt is het belangrijk om de ondernemingsdoelstellingen op een rijtje te hebben. Pas als je weet wat je met het geld wilt gaat doen en waar je het voor nodig hebt kun je het goed besteden en het maximale rendement eruit halen. 

Gebruikelijke ondernemingsdoelstellingen

Een specifiek financieringsdoel kan enorm helpen om meer inzicht te krijgen in hoeveel geld je nodig gaat hebben en hoeveel je hiervan moet gaan lenen. Het verschilt per onderneming en situatie wat een goed financieringsdoel is voor jouw bedrijf en het bedrag hiervan. Zijn jouw machines aan vervanging toe of heb je betere machines nodig om de toenemende vraag van jouw product aan te kunnen kan dit een goed doel zijn voor een zakelijke financiering. Merk je dat jouw bedrijf niet snel genoeg groeit, kan je er ook voor kiezen om te investeren in groei en uitbreiding. De grootte van het lening bedrag en de looptijd van de lening is afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf en waar je het voor gaat gebruiken.

Financieringsvormen

Over het algemeen zijn er twee verschillende vormen van zakelijk financieren. Zo kun je bij www.new10.com kiezen tussen een zakelijk krediet of een zakelijke lening. Het grootste verschil tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening is de manier waarop je het geld ontvangt en waarvoor dit geld dient. Met zakelijk krediet staat er een afgesproken bedrag klaar bij de bank. Je ontvangt een bedrag wat je op dat moment nodig hebt om de kosten te overbruggen en bepaalt zelf hoeveel dat is. Met een rekening courant krediet is het zelfs mogelijk om in het rood te staan bij de bank. Je betaalt rente over het opgenomen bedrag en dus niet over het gehele bedrag dat klaarstaat bij de bank. Een zakelijke lening daarentegen wordt in 1 keer op jouw rekening gestort en beschik je gelijk over het gehele bedrag. Je betaalt het bedrag vervolgens in gelijke termijnen terug (vaak maandelijks) en betaalt een vooraf afgesproken rentepercentage over het openstaande bedrag. De rente voor zakelijk krediet is vaak iets hoger dan voor een zakelijke lening. 

Financieringsvorm en ondernemingsdoelstellingen

Welke financieringsvorm jij kiest voor jouw bedrijf is dus afhankelijk van de doelstellingen van de onderneming. Vaak wordt een zakelijke lening afgesloten voor grotere investeringen zoals het aanschaffen van machines en voertuigen, het bouwen van een website of een algemene investering in de groei van het bedrijf. Zakelijk krediet is meer geschikt voor het overbruggen van een tijdelijk tekort aan liquide middelen of aan wat kleinere kostenposten zoals onderhoud en marketingcampagnes. Dus kijk eerst goed naar jouw doelen en beslis aan de hand daarvan welke vorm van financiering voor jouw situatie geschikt is.