In productie omgevingen worden grote aantallen elektronisch gestuurde machines geprogrammeerd om in verschillende richtingen te bewegen. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder een programmeerbare logische controller (PLC), die de opdrachten vertaalt zodat de machines ze kunnen begrijpen.

Veel voorkomende redenen waarom PLC-besturingssystemen falen zijn onder meer module-uitval, stroomuitval en slechte netwerkverbindingen. Uitval van PLC’s kan ook worden veroorzaakt door oververhitting, vocht en elektromagnetische storingen. Om problemen met PLC-besturingssystemen tegen te gaan, is het belangrijk dat de technische dienst de PLC’s inspecteren om er zeker van te zijn dat deze problemen niet uit de hand lopen.

Hoewel PLC’s ontworpen zijn om onder zware omstandigheden te functioneren, kan zelfs de meest complexe besturingscode in de problemen komen als deze wordt blootgesteld aan blackouts of iets anders dat fysiek schadelijk kan zijn voor het circuit. Daarom is het van cruciaal belang om precies te weten wat PLC-storingen kan veroorzaken en hoe u dit probleem kunt stoppen en voorkomen.

Redenen die leiden tot een kapotte PLC

Hieronder vind u een opsomming wat de reden kan zijn voor het defect raken van uw PLC:

–         Problemen met I/O modules

–         Aarding

–         Fout met power supply

–         Elektrische ruis

–         Falende netwerk communicatie

–         Hitte

–         Veranderingen in andere systemen

–         Corrupt geheugen

Kapotte PLC laten repareren of misschien wel direct een vervangende module

Indien uw PLC defect is, zijn er verschillende mogelijkheden: deze laten analyseren en repareren óf u kunt direct een PLC of PLC onderdelen kopen.

Bij sommige partijen kunt u ervoor kiezen om uw defecte elektronica om te ruilen voor geteste elektronica uit voorraad. Een tijd- en kostenbesparende optie waarbij u direct een getest reserveonderdeel uit voorraad toegestuurd krijgt in ruil voor de defecte elektronica.

Een partij als UNIS Group biedt dit aan voor veelgebruikte PLC series zoals de Siemens S7 lijn en de oudere Siemens S5 lijn. Maar ook voor vele andere merken zoals Allen-bradley, Fanu en Mitsubishi.