Ben jij op zoek naar tips om je linkbuilding strategie aan te passen? Dan is het goed om deze linkbuilding tips goed door te nemen. Na het lezen van dit artikel weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om een goede strategie te hanteren. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes.

Tip 1: Onderzoek je concurrenten

Als eerst is het goed om je concurrenten te onderzoeken. Als je namelijk je concurrenten onderzoekt kun je achterhalen waar hun links vandaan laten komen. Hierdoor krijg je een goed overzicht van interessante websites in de branche die je kunt benaderen om te kijken of je hier een link kan laten plaatsen. Als je dit wilt doen is het aan te raden om tools aan te schaffen die je hierin inzicht in verschaffen. Er zijn namelijk genoeg websites te raadplegen die je inzicht geven hierin.

Tip 2: Artikelen schrijven die populair worden

Als je beter wilt scoren met linkbuilden is het aan te raden om een autoriteit te worden op het gebied waar je van schrijft. Hierbij is het goed om over onderwerpen te schrijven die passen bij je doelgroep. Geef je mening en schrijf over ontwikkelingen in de branche. Hierdoor zullen de artikelen die je schrijft als meerwaarde worden getypeerd waardoor meer mensen je zullen volgen en waardoor de kans bestaat dat jouw website wordt verwerkt in een blog van een ander.

Tip 3: Vraag je relaties voor het plaatsen van links

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om white label linkbuilding in te schakelen, maar het is beter om te kijken naar het laten plaatsen van links. Als je namelijk relaties hebt is het een kleine moeite om te vragen of er een link geplaatst kan worden naar je website. Als je dit doet zal de autoriteit van je website vergroot worden en dit is zeker aan te raden om hoger te scoren binnen de zoekmachines van Google.

Tip 4: Neem actief deel aan websites

Als je wat aan je linkbuilding wilt doen is het aan te raden om actief te zijn in je branche. Hierbij is het goed om te kijken welke forums en websites actief zijn. Als je dit inzichtelijk hebt is het goed om je branchegenoten te benaderen en om hier online samen te komen. Hierdoor is het aan te raden om discussies op te zetten en actief een bijdrage te leveren. In veel van deze websites is het mogelijk om een link achter te laten. Als je dit doet weet je zeker dat je links naar je website zult krijgen en dat is natuurlijk het uiteindelijke resultaat dat je wilt bereiken. Ben jij benieuwd naar de websites waar je dit kunt doen? Kijk dan op het internet naar branche gerelateerde websites en forums.