Zit de ondernemersdrang in jouw bloed en wil je perfect inspelen op de digitalisering? Waarom begin je dan geen webshop! Je hebt er vast altijd wel van gedroomd, een eigen goedlopende winkel met allerlei producten die voldoen aan de wensen en behoeften van de klant. Maar zeker niet onbelangrijk, houd jij er nog een lekker zakcentje aan over. Aangezien alles tegenwoordig op het internet afspeelt, is het niet heel winstgevend om een winkelpand te openen. Vandaag de dag gaat het meeste verkeer via de digitale kanalen. Om hier goed op in te spelen hebben wij een paar handige tips voor je in deze blog! 

Bepaal jouw marketingmix 

Als je van plan bent om de markt te gaan veroveren met jouw merk en aanbod, is het van groot belang eerst goed onderzoek te doen. Door klakkeloos een bedrijf te runnen is niemand succesvol geworden, het begint allemaal bij een goed doordacht plan. Een model die je goed op weg helpt is de welbekende marketingmix. Dit model bestaat uit de 4P’s: product, prijs, plaats en promotie. Door de marketingmix zorgvuldig in te vullen leg je de basis van jouw strategie als beginnend webshop.  

Product: doe grondig onderzoek naar welke producten je graag wil aanbieden. Neem criteria als: productie, milieubewust en de concurrentie allemaal mee.
Prijs: bepaal voor welke prijs je de producten wil aanbieden. Ook hierin neem je de concurrentie mee en natuurlijk alle overige kosten die erbij komen kijken waardoor jouw consumentenprijs omhooggaat om zo alles te kunnen dekken en winst te maken.
Plaats: waar bied jij je producten aan? Ben je van plan te bezorgen naar het buitenland noem maar op.
Promotie: welke methode gebruik je om jouw producten te promoten. Ga je gebruik maken van betaalde advertenties, schakel je een marketingbureau in of ga je het zelf doen. Moet er een televisiecommercial gemaakt worden en ga zo maar door! 

Wanneer je dit op een rijtje hebt kan er een inschatting worden gedaan welke middelen er allemaal nodig zijn om dit te realiseren. Extra tip! Zorg er voor dat je het altijd voor de klant zo makkelijk mogelijk maakt. Klik hier als je meer informatie wilt over: webshop achteraf betalen, betalen in termijnen webshop.   

Kijk welk CMS-systeem het beste is 

Vervolgens is het belangrijk om uit te zoeken welk CMS-systeem het beste is. Ga je voor Shopify, Woocommerce of Afosto? Sinds het coronavirus de wereld in zijn greep heeft zijn er veel softwarebedrijven waaruit je kunt kiezen. Zodra je hier een keuze in hebt gemaakt is het tijd om het verkeer naar jouw website toe te leiden!