Zoek je mokken met tekst voor jouw bedrijf, als cadeau of voor persoonlijk gebruik? Verschillende drukmethoden zijn hierbij mogelijk. Let bij het kiezen goed op het materiaal van je mok: zo is tampondruk niet geschikt voor glas, terwijl lasergravering alleen goed samengaat met harde materialen zoals glas en metaal. Ook duurzaamheid is van belang, want je wilt natuurlijk wel dat je tekst goed zichtbaar blijft op de mok. Lees in dit artikel verder over verschillende druktechnieken die je kunt gebruiken.

 

Lasergravering voor duurzame mokken met tekst

Tenzij je graag in kleur wilt drukken, is lasergraveren uitzonderlijk geschikt voor het bedrukken van mokken met tekst. De kleinste details worden nauwkeurig overgebracht en je mok krijgt hierdoor een luxe uitstraling. Bovendien blijft jouw tekst krasvast en zal hij niet gaan slijten. Hoewel de kwaliteit uitstekend is en jouw mok ontzettend lang mee laat gaan, is lasergraveren niet voor iedere mok geschikt. Vooral voor glazen en metalen mokken kun je deze methode gebruiken. Een opdruk in kleur is bij lasergravering geen mogelijkheid.

 

Mokken met tekst en keramische transfer

Ook keramische transfer is een geschikte drukmethode die redelijk lang meegaat. Een opdruk met keramische transfer blijft in ieder geval na 300 vaatwasbeurten goed en in sommige gevallen nog langer. Voor deze druktechniek kun je maximaal vijf kleuren gebruiken. Je kunt dus niet in full colour afdrukken of specifieke kleuren nauwkeurig reproduceren, maar voor mokken met tekst is dat meestal niet nodig. Zoek je toch naar een methode waarmee alle kleurgradaties tot hun recht komen en die bovendien lang meegaat, dan kun je voor sublimatiedruk kiezen.

 

Goedkope mokken met tekst dankzij tampondruk

Vind jij deze methodes te duur en is duurzaamheid geen hoge prioriteit, dan kun je kiezen voor tampondruk. Dankzij de flexibele rubberen stempel kan de inkt makkelijk aangebracht worden op een buigende of ongelijke ondergrond. De druktechniek is handiger voor grote, dikke letters dan voor smalle lettertjes, omdat deze niet krasvast zullen zijn en daarom sneller worden weggevaagd. Er is echter wel een maximaal drukformaat, dus te groot is ook niet altijd mogelijk. Gebruik tampondruk niet op glas, want dan gebeurt het wegvagen nog sneller. Bij tampondruk kunnen jouw mokken met tekst zo’n 100 vaatwasbeurten weerstaan.

 

Meer inspiratie: Relatiegeschenken.nl