Een goede zorgverzekering is erg belangrijk. Daarom is het verstandig om je zorgverzekering te vergelijken. Tegenwoordig is het zo dat je je eigen pakket helemaal naar eigen wens kan invullen. De tarieven per zorgverzekeraar wisselen alleen nogal. Een zorgverzekering vergelijken, hoe doe je dat? En waar moet je op letten? Lees hier meer over in dit artikel.

Wat is een goede zorgverzekeraar?

Een goede zorgverzekeraar is een verzekeraar die de laagste prijs hanteert voor jouw maximale wensen op het gebied van zorgaanbod.

Hoe zoek je de beste zorgverzekeraar?

De beste zorgverzekeraar kan je zoeken door zorgverzekering vergelijken. Hierbij is het aan te raden op de volgende punten te letten:

·        Zoek uit welke zorg je nodig hebt

·        Heb ik meer nodig dan alleen een basisverzekering, of voldoet de basisverzekering

·        Kijk goed naar hoeveel eigen risico je je kan veroorloven?

·        Vergelijk de premies voor je samengestelde pakket bij verschillende zorgverzekeraars

·        Als laatst stap je online over naar de nieuwe zorgverzekeraar en dan begin je met besparen.

Hoe stap je over naar een andere zorgverzekeraar?

Stel je voor dat CZ voor jou als best uit de bus is gekomen na het zorgverzekering vergelijken dan kan je je online aanmelden op de website van CZ of je waagt er een telefoontje aan. Die moet je wel voor 31 december doen. Uw nieuwe zorgverzekeraar zal dan de oude zorgverzekering opzeggen. De dekking van uw oude verzekering eindigt dan op 31 december. De nieuwe zorgverzekeraar, in dit geval CZ, neemt dan per 1 januari de dekking over. Meer hoeft u niet te doen.

Redenen om over te stappen van zorgverzekeraar

De grootste reden om over te stappen van zorgverzekeraar is de hoogte van de premie. Wat logisch is, want waarom zou je meer betalen voor hetzelfde pakket. Daarom is het goed om jaarlijks goed te kijken of je de juiste aanbieder hebt.

Natuurlijk is de premie niet de enige reden om over te stappen. De volgende redenen zijn ook bekend:

·        Je bent ontevreden over de totale premie en kan het elders goedkoper krijgen

·        Je bent niet tevreden over de premie die over de basisverzekering berekend wordt

·        Het verwachte zorgverbruik verandert

·        Je bent ontevreden over de dekking van je aanvullende verzekering

·        Je keuze voor een bepaalde aanvullende verzekering

De conclusie

Bovenstaande redenen zorgen er voor dat zorgverzekering vergelijken noodzakelijk is. Alleen dan vind je het beste pakket dat bij jou aansluit voor het minste geld. Niemand wil meer betalen dan nodig is. Neem de eerder genoemde stappen dan ook zorgvuldig door om tot het meest optimale eindresultaat te komen. Natuurlijk kan je niet alles daar mee dekken, want je kan natuurlijk altijd te maken krijgen met situaties die je niet van tevoren had kunnen bedenken. Daarom is het verstandig het zorgverzekeraar vergelijke ieder jaar te herhalen.