De populariteit van freelancen neemt gestaag toe. En dat is niet zo raar, want er zijn talloze werksectoren die baat hebben bij het uitbesteden van verscheidene projecten op freelancebasis. Zo zijn er niet alleen digitale thuiswerkmogelijkheden om als freelancer aan het werk te gaan, maar er zijn ook tal van freelancekansen in de horeca, logistiek, bezorging en nog veel meer. Lijkt jou het wat om als freelancer aan de slag te gaan? In dit artikel nemen we enkele belangrijke voordelen met je door. Lees dus snel verder. 

1. Freelancen biedt meer flexibiliteit en vrijheid

Ben jij geen fan om van 9 tot 5 te werken, elke ochtend vroeg op te staan en in files te wachten of een plaats in het openbaar vervoer te bemachtigen? Wil jij jouw tijd, energie en moeite op een betere manier besteden? Dan is freelancen iets voor jou, want als freelancer heb je de vrijheid om je eigen uren te bepalen en van bijna overal te werken. 

Als freelancer kun je zelf bepalen wanneer en waar je werkt, zodat je naast werk alle dingen kunt doen die voor jou het belangrijkst zijn, of het nu gaat om een hobby, jouw gezin of een eigen onderneming. 

2. Verhoogde onafhankelijkheid en productiviteit

Er zijn mensen die liever onafhankelijk werken en samenwerken in grote teams willen vermijden. Daarnaast houden ze er niet van als ze de hele tijd door hun baas in de gaten worden gehouden!  Als freelancer heb je meer vrijheid en kun je jouw tijd effectiever gebruiken. Met andere woorden, als je werkt als freelancer kunnen jouw productieve werkuren per dag aanzienlijk toenemen. Het hangt allemaal af van je vermogen om geconcentreerd te blijven in de afwezigheid van sociaal werk.

3. Freelancen biedt diversiteit

Vind je het juist prettig om tijdens het werk te socialiseren? Dan is freelancen bij StaffYou wellicht iets voor jou. Bij StaffYou bepaal je zelf waar en wanneer je gaat werken, zodat je alleen jobs aanneemt die passen in jouw schema! Als freelancer kun je bij StaffYou aan de slag in verscheidene sectoren, zoals in de horeca, logistiek, productie, administratie, bezorging en klantenservice. Bovendien ga je aan het werk voor aantrekkelijke uurtarieven, zodat je niet 40 uur hoeft te werken voor een leuk salaris! En mocht je het naar je zin hebben bij een bepaalde opdrachtgever, dan heb je bij StaffYou zelfs de mogelijkheid om over te stappen en verder in loondienst te gaan. Op die manier kun je verder groeien bij een opdrachtgever die bij jou past!